ההיסטוריה של העיבוד השבבי – חלק 5

ארבעת הפוסטים הקודמים עסקו בתחילתה של המהפכה התעשייתית ובראשית התפתחותן של מכונות העיבוד השבבי.

למי שלא זוכר או שלא קרא:
ההיסטוריה של העיבוד השבבי – חלק 1
ההיסטוריה של העיבוד השבבי – חלק 2
ההיסטוריה של העיבוד השבבי – חלק 3
ההיסטוריה של העיבוד השבבי – חלק 4


בפוסט הקודם בסדרה סקרנו את השינוי שחל בתעשייה על ידי הפיכת המכונות לניתנות לתכנות באמצעות שימוש בסרטי ניקוב וכיצד שינוי זה השפיע על תחום העיבוד השבבי שנכנס לעידן הבקרה הספרתית.

מי שנחשב כחלוץ בתחום הבקרה הספרתית הוא ג’ון ט. פרסונס אשר היה הראשון להשתמש בשיטות ממוחשבות על מנת להתגבר על בעיות בתחום העיבוד השבבי. כאשר בשלב זה “מחשב” היה עדיין מכונה שמופעלת באמצעות סרטי ניקוב.

כעת, נכנס לשימוש המונח המוכר Computer Numerical Control או בקיצור CNC ובעברית בקרה ספרתית באמצעות מחשב.

החיבור של מכונות העיבוד השבבי למחשב היווה שלב נוסף בהתפתחות בתחום כאשר המצאת המחשב האישי היוותה קפיצת דרך משמעותית. הדבר אפשר להוסיף 2 צירים נוספים (מעבר לשלושת הצירים הבסיסיים) וזאת באמצעות הוספת ציר נוסף על השולחן וציר נוסף שמסובב את משטח העבודה.

מכונת CNC מתוצרת חברת MAZAK בעלת 5 צירים
2 הצירים הנוספים מסומנים בחיצים

ההתפתחות הזו בענף העיבוד השבבי הביאה לשיפור משמעותי באיכות ורמת הדיוק של המוצרים ומהירות העבודה השתפרה באופן משמעותי גם כן. בנוסף, העבודה באמצעות מחשב מאפשרת עריכה של תוכנית העבודה, תכנות חוזר, תיקון שגיאות וכו’…

עקבו אחרינו:

פוסטים נוספים:

העתיד של העיבוד השבבי: AI ו – ML

במאמר הראשון שלנו על העתיד של העיבוד השבבי, רפרפנו על “פני השטח” של איך AI (בינה מלאכותית) ולמידת מכונה (ML) בדרכן לשנות את העתיד של

העתיד של העיבוד השבבי

מהו העתיד של עיבוד שבבי בתעשייה הישראלית.טכנולוגיית CNC מתכוננת לעתיד מחודש! הנה הצצה למה שמצפה לנו בעשור הקרוב: שילוב בינה מלאכותית ולמידת מכונה: ההתקדמות ב-AI

שלחו הודעה