חיתוך בלייזר


נתון חשוב:
 חברת היי-טק מכניקה לא מספקת שירותי חיתוך בלייזר. מאמר זה הינו חלק מסדרת מאמרים כללית אשר הוכנה על ידינו למען קהל הלקוחות.

באחד מהידיעונים הקודמים עסקנו בחיתוך בסילון מים. הפעם, נעסוק בטכנולוגיה המקבילה שלה, והיא – חיתוך בלייזר. שימו לב לכך שב-2 הטכנולוגיות מדובר בטכנולוגיות שעוסקות בחיתוך. לא מדובר בעיבוד שבבי, תהליך שבו לוקחים גוש של חומר גלם ובאמצעות שימוש בשיטות שונות, כגון: קדיחה, כרסום, חריטה ועוד מסירים חומר מהגוש עד ליצירת עצם כלשהו.


כיצד עובד חיתוך בלייזר?

ובכן, לא ניכנס כאן להיבטים הטכניים של הפקת קרן הלייזר ואילו סוגים של לייזר קיימים. נאמר רק שתהליך החיתוך מתבצע באמצעות מיקוד של קרן לייזר אל החומר שאותו צריכים לחתוך.
 
המיקוד של הקרן מתבצע באמצעות עדשה כך שיש חשיבות למרחק שבין העדשה לבין החומר אותו יש לחתוך – זו הסיבה לכך שחיתוך בלייזר יעיל במיוחד בלוחות שטוחים אשר שומרים על מרחק קבוע מהעדשה.
 
ניסיתם להדליק פעם אש באמצעות מיקוד קרן אור עם זכוכית מגדלת על נייר? אני מניח שעשיתם זאת כאשר הייתם ילדים. וודאי שמתם לב לכך שיש להחזיק את הזכוכית במרחק קבוע מהנייר על מנת לאפשר לקרן לחמם את הנייר עד שהוא יידלק.
 
ובכן, אותו העיקרון עובד גם כאן – המיקוד של קרן הלייזר נעשה באמצעות עדשה ועל מנת לשמור על יעילות מקסימאלית של הקרן, יש לשמור על מרחק קבוע של העדשה מהמשטח.
 
בעזרת הלייזר ניתן לבצע חיתוך בחומרי גלם רבים, כגון: מתכות, עץ, בד, עור, פלסטיק וכו’…

הטכנולוגיה פותחה על ידי חברת Western Electric Company. החברה, אשר פעלה ללא הרף על מנת לשפר את התהליכים ואת הציוד ששימש לייצור המוצרים שלהם, ייסדה בשנת 1958 מרכז מחקר הנדסי בו הועסקו כ-400 מהנדסים ואנשי פיתוח שעבדו על מנת להביא טכנולוגיות חדשות לסביבת הייצור. אחד מהפיתוחים הייתה המכונה לחיתוך בלייזר. המכונה הראשונה לחיתוך בלייזר נכנסה לשימוש בשנת 1965 ולאחר מספר שנים הטכנולוגיה נכנסה לשימוש בתעשייה.

בחיתוך בלייזר אין למעשה מגע בין הכלי החותך לבין המשטח דבר שמוריד את רמת השחיקה של הכלי. העובדה שאין חיכוך תורמת גם לטווח התנועה של המכשיר ומאפשרת חיתוכים בצורות מורכבות. גם העובדה שקרן הלייזר צרה יותר מכלי חיתוך מכאניים, תורמת גם היא לכך.

בסרטון שלפניכם ניתן לראות מכונה לחיתוך צינורות מתכת בלייזר. שימו לב למהירות העבודה של המכונה ולמגוון הצורות שהיא מסוגלת לחתוך בהם את הצינור.

עקבו אחרינו:

פוסטים נוספים:

העתיד של העיבוד השבבי: AI ו – ML

במאמר הראשון שלנו על העתיד של העיבוד השבבי, רפרפנו על “פני השטח” של איך AI (בינה מלאכותית) ולמידת מכונה (ML) בדרכן לשנות את העתיד של

העתיד של העיבוד השבבי

מהו העתיד של עיבוד שבבי בתעשייה הישראלית.טכנולוגיית CNC מתכוננת לעתיד מחודש! הנה הצצה למה שמצפה לנו בעשור הקרוב: שילוב בינה מלאכותית ולמידת מכונה: ההתקדמות ב-AI

שלחו הודעה