המרכיב השלישי בבחירת המקדח המתאים היא הגיאומטריה - שיש לה חלק שווה לשני הפרמטרים האחרים בקביעת הביצועים של המקדח. ההיבט שניתן להבחין בו באופן הברור ביותר בגיאומטריה של המקדח הוא האורך שלו.
ישנם שני אורכים שכיחים של מקדחים שמוכרים בכינויים שלהם: Stub ו-Jobber. כאשר מדובר בקידוח במכונות CNC, מקדחים מדגם Stub הם הבחירה הנפוצה יותר מאחר והם קשיחים יותר. יש לוודא כמובן שאורך החריץ במקדח (Flute) מספיק כדי להוציא את השבבים מהחור.
דבר זה מוביל אותנו להיבט השני בגיאומטריה של המקדח - החריץ (Flute).
השאלה הנשאלת היא - מה צריך להיות אורך החריץ עבור החור שאני רוצה לקדוח?
באופן אידיאלי, אורך החריץ שצריך להיות גלוי מעל החור יהיה כפול מהקוטר של המקדח כאשר המקדח נמצא בנקודה העמוקה ביותר בתוך החור. הדבר הזה מאפשר לשבבים לצאת מהחור. אחרת, השבבים יכולים להישאר בתוך החור ולגרום לבעיות בגימור פני השטח, לשנות את גודל החור, לבעיות בקשיות של החומר ואפילו לשבור את המקדח.
למרות שהוא יכול לתת מענה מספק לפינוי של השבבים, אין סיבה להשתמש במקדח מסוג Jobber כאשר קודחים חורים רדודים. הסיבות לכך הן שמקדח מהסוג הזה לא יהיה קשיח כמו ה-Stub ויניב חורים פחות מדוייקים.
ישנם כמובן סוגים נוספים של מקדחים באורכים שונים שמתאימים ליישומים מיוחדים. כמו בכל כלי חיתוך אחר, אתה תרצה להשתמש במקדח הקצר ביותר שאפשר מאחר והוא יהיה קשיח יותר.